Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Επαναφορά αρχείων website (restore αρχείων) Windows πακέτου φιλοξενίας

Επαναφορά αρχείων website (restore αρχείων) Windows πακέτου φιλοξενίας


Σε περίπτωση που έχετε πακέτο φιλοξενίας που βρίσκεται σε Windows server και επιθυμείτε να επαναφέρετε το site σας σε προγενέστερη ημερομηνία, μπορείτε να κάνετε χρήση της Backup υπηρεσίας του Plesk.


Η επαναφορά ενός website σε προηγούμενη ημερομηνία απαιτεί την επαναφορά και των αρχείων και της βάσης δεδομένων. Σε αυτό το άρθρο δίνουμε οδηγίες συγκεκριμένα για να επαναφέρετε τα αρχεία σας σε προηγούμενη ημερομηνία (restore αρχείων) άμεσα και με ασφάλεια. Για τη βάση δεδομένων εάν έχετε Windows πακέτο φιλοξενίας δείτε εδώ, εναλλακτικά εάν έχετε Linux πακέτο φιλοξενίας δείτε αυτό τον οδηγό.


1. Συνδεθείτε στο Control Panel του Papaki.2. Στην ενότητα Πακέτα Hosting, κάντε click στο πακέτο φιλοξενίας προς επαναφορά.3. Έπειτα, από τις επιλογές που βρίσκονται στο επάνω μέρος της οθόνης, επιλέξτε Διαχείριση Hosting για να συνδεθείτε στο Plesk. 

4. Θα χρειαστεί να αδειάσετε τον root φάκελο που αντιστοιχεί στο site σας, διαγράφοντας τα υπάρχοντα αρχεία, καθώς ενδέχεται να υπάρξει ασυμβατότητα μεταξύ των αρχείων μετά την επαναφορά.

Για να διαγράψετε τα ήδη υπάρχοντα αρχεία του site σας, αφού συνδεθείτε στο Plesk, μεταβείτε στην επιλογή File Manager, περιηγηθείτε στο root φάκελο που αντιστοιχεί στο site σας και ανοίξτε τον. Στη συνέχεια, επιλέξτε μαζικά τα αρχεία που υπάρχουν σε αυτό το φάκελο και κάντε διαγραφή (Delete).

Αναλυτικές οδηγίες διαγραφής αρχείων μέσω του Plesk μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

5. Αφού διαγράψετε τα αρχεία, επιλέξτε Websites & Domains > Backup Manager. Εδώ θα δείτε όλα τα διαθέσιμα backups που είναι αποθηκευμένα στον backup server.


 

6. Πρώτα εντοπίστε την ημερομηνία στην οποία θα θέλατε να επαναφέρετε το site σας και κάντε κλικ στο σύνδεσμο της επιθυμητής ημερομηνίας.


 

7. Για την επαναφορά αρχείων του site σας, στη σελίδα που θα ανοίξει:


1. Στην επιλογή What do you want to restore? επιλέξτε Selected Objects.

2. Στην επιλογή Type of object to restore επιλέξτε Files of domains.

3. Στην επιλογή Selected files κάντε κλικ στο Add Files.

 

Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει:


4. Εντοπίστε το φάκελο που αντιστοιχεί στο site σας, τσεκάροντας το κουτί αριστερά από αυτόν.

Στο παράδειγμά μας, το site δείχνει τον httpdocs. Οπότε, αν θέλουμε να επαναφέρουμε τα αρχεία του site όπως ήταν σε προηγούμενη ημερομηνία, τότε κάνουμε κλικ στο κουτί αριστερά από τον httpdocs φάκελο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε restore μεμονωμένα αρχεία του site σας, μπορείτε να περιηγηθείτε σε αυτά ακολουθώντας τη διαδρομή του path στο οποίο βρίσκονται και να τα επιλέξετε τα με τον ίδιο τρόπο.

5. Επιλέξτε OK6. Στο πεδίο Selected files θα δείτε το όνομα των αρχείων που έχετε επιλέξει και που πρόκειται να γίνει επαναφορά.

7. Στην επιλογή Restore επιλέξτε Configuration and contents of the selected objects.

8. Tέλος κάντε κλικ στο Restore για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς.9. Μόλις η επαναφορά της βάσης ολοκληρωθεί επιτυχώς το παρακάτω επιβεβαιωτικό μήνυμα εμφανίζεται στην οθόνη.


 

Σε περίπτωση που έχετε Windows πακέτο φιλοξενίας και επιθυμείτε να επαναφέρετε και τη βάση δεδομένων του site σας μέσω της υπηρεσίας Plesk Backup, εδώ θα βρείτε τoν αντίστοιχο οδηγό.Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας