Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Πως μπορώ να μεταφέρω το site μου στο Papaki;
  1. Home
  2. Γενικές ερωτήσεις για Plesk
  3. Πως μπορώ να μεταφέρω το site μου στο Papaki;

Πως μπορώ να μεταφέρω το site μου στο Papaki;

Εμείς εδώ στο Papaki μπορούμε να αναλάβουμε δωρεάν την μεταφορά του site σας από τον προηγούμενο πάροχο. Την μεταφορά αναλαμβάνει migration specialist, δεν θα έχετε καθόλου downtime και υπάρχει συνεχή επαφή από το τμήμα μεταφορών πριν ξεκινήσει η μεταφορά και ενημέρωση αφού έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Εφόσον έχετε αγοράσει ένα νέο πακέτο φιλοξενίας από το Papaki, για να μεταφέρουμε το site σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω πέντε βήματα.

1. Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη για να σας αποστείλουμε τη φόρμα μεταφοράς στο mail διαχειριστή (αυτό που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας.) 

2. Συμπλήρωση φόρμας

Συμπληρώστε τη φόρμα μεταφοράς και στείλτε την στην τεχνική υποστήριξη. Στη φόρμα μεταφοράς θα πρέπει να συμπληρώσετε στοιχεία πρόσβασης όπως FTP ή control panel για την μεταφορά των αρχείων σας

3. Μεταφορά

Ολοκληρώνουμε τη μεταφορά του site σας και σας ενημερώνουμε στο email διαχειριστή.

4. Επιβεβαίωση

Επιβεβαιώστε πως με την ολοκλήρωση της μεταφοράς, όλα λειτουργούν σωστά μέσω site preview 

5. Δήλωση εξυπηρετητών

Δηλώνετε τους δικούς μας εξυπηρετητές μέσω του καταχωρητή σας και το site σας εμφανίζεται online από εμάς μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Οι εξυπηρετητές υπάρχουν στο email ενεργοποίησης της φιλοξενίας.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε εσείς τη μεταφορά των αρχείων σας, για να μην αντιμετωπίσετε καθόλου downtime κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της φιλοξενίας σας από άλλη εταιρία στο Papaki, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Εξασφαλίστε ότι ο λογαριασμός σας δεν έχει απενεργοποιηθεί και η φιλοξενία σας είναι ενεργή στην άλλη εταιρία hosting.

2.Κατεβάστε τα αρχεία του site σας από τον παλιό server, και ανεβάστε τα μέσω FTP στο server σας στο Papaki. 

Μαζί με τα αρχεία θα πρέπει να μεταφέρετε και τις βάσεις δεδομένων που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης, για να συνδεθείτε μέσω FTP και στο Plesk Panel του πακέτου σας μέσα στο mail ενεργοποίησης φιλοξενίας. Έτσι, θα μπορέσετε να μεταφέρετε τα αρχεία σας και να δημιουργήσετε τις βάσεις δεδομένων. 

3. Τροποποίηση Configuration αρχείου: Πρέπει να τροποποιήσετε τοconfiguration αρχείο, που βρίσκεται στον root φάκελο και περιέχει χρήσιμα path όπως και στοιχεία σύνδεσης της βάσης δεδομένων. Εκεί, αντικαταστήστε τα παλαιά στοιχεία σύνδεσης της βάσης σας με αυτά της νέας που δημιουργήσατε στο 2ο βήμα.Σε περίπτωση που το site σας είναι στημένο σε Joomla, ακολουθήστε τις οδηγίες του 3ου βήματος που περιγράφονται εδώ .  Αν το site σας είναι στημένο σε WordPress, ακολουθήστε τις οδηγίες του 3ου βήματος που περιγράφονται εδώ. 

4. Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά των αρχείων και των βάσεων δεδομένων, μπορείτε να ελέγξετε την λειτουργικότητα του site σας μέσω host file. 

5.Συνδεθείτε στο Plesk και δημιουργήστε τους email λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε.

6. Συνδεθείτε στο panel διαχείρισης του καταχωρητή σας και αλλάξτε τους nameservers που χρησιμοποιεί το domain σας. Εισάγετε τις τιμές των nameservers που σας έχουμε αποστείλει στο mail ενεργοποίησης του πακέτου φιλοξενίας. Αν έχετε αγοράσει το domain σας από το Papaki, ακολουθήστε τις οδηγίες που περιγράφονται εδώ.

7. Αφού αντικαταστήσετε τους nameservers, το site σας θα χρειαστεί ένα διάστημα έως και 48 ώρες για ενημερωθούν οι ISPs με τις νέες τιμές (propagation), ώστε να αρχίσει να ανοίγει από τους servers του Papaki. Μέχρι και να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία του propagation, το site θα συνεχίσει να ανοίγει από τον server του προηγούμενου παρόχου.

8. Με την πάροδο των 48 ωρών, μπορείτε πλέον να ακυρώσετε την συνδρομή σας από τον προηγούμενο πάροχο hosting.

Σημείωση :

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε κατά την διάρκεια της μεταφοράς του site σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα υποστήριξης του Papaki. 


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας