Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Tι σημαίνει η “καραντίνα” για ένα domain name;
  1. Home
  2. Γενικές ερωτήσεις για Domain names
  3. Tι σημαίνει η “καραντίνα” για ένα domain name;

Tι σημαίνει η “καραντίνα” για ένα domain name;


Ένα domain name μπαίνει σε "καραντίνα" από την επομένη της ημερομηνίας λήξης του και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα την κατάληξη του. Συγκεκριμένα για τις δημοφιλέστερες καταλήξεις η διάρκεια είναι:


- Για .GR domains 15 ημέρες


- Για .EU domains 40 ημέρες


- Για .COM domains 40 ημέρες.


"Καραντίνα" σημαίνει ότι το domain απενεργοποιείται προσωρινά και μέσα σ'αυτό το χρονικό διάστημα μπορεί να ανανεωθεί μόνο από το νόμιμο ιδιοκτήτη του. Αν περάσει η περίοδος καραντίνας και το domain name δεν ανανεωθεί, τότε ελευθερώνεται και είναι διαθέσιμο προς κατοχύρωση από τον καθένα. (Τα .COM domains δεν απελευθερώνονται πάντα αμέσως, αλλά μπαίνουν σε μία δεύτερη κατάσταση που λέγεται redemption. Το αν θα μπει ένα .COM domain σε αυτή την κατάσταση εξαρτάται από τη δημοτικότητα του κτλ.)


Καλό είναι το domain να ανανεώνεται πριν μπει σε καραντίνα. Έτσι θα είστε ήσυχοι ότι δεν πρόκειται να προκύψει extra κόστος για την ανανέωση του.


Μπορείτε να δείτε τυχόν επιπλέον κόστος ανανέωσης και άλλες λεπτομέρειες για την καραντίνα ανάλογα με την κατάληξη, στον τιμοκατάλογο για domain names του Papaki.Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας