Εξυπηρέτηση πελατών

  1. Βοήθεια
  2. Εγκατάσταση SSL και υπηρεσία διόρθωσης mixed content

Εγκατάσταση SSL και υπηρεσία διόρθωσης mixed content

 

Τι περιλαμβάνει η υπηρεσία;

Η υπηρεσία εγκατάστασης SSL και διόρθωσης mixed content περιλαμβάνει την εφαρμογή του SSL πιστοποιητικού στην ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε να φορτώνει πλέον σε https και όχι σε http.

Πιο συγκεκριμένα:
1. Αλλαγή των κύριων URLs της ιστοσελίδας σε https.
2. Προσθήκη redirect από http σε https.
3. Διόρθωση και αντικατάσταση του mixed content μέσω Search And Replace των URLs στη βάση.

Η υπηρεσία δεν περιλαμβάνει διορθώσεις mixed content, που οφείλονται σε κάποια δυσλειτουργία plugin ή theme, σε εξωτερικές πηγές που δεν υποστηρίζουν https ή σε URLs τα οποία έχουν προστεθεί χειροκίνητα στον κώδικα κάποιου custom plugin ή theme.

Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πακέτο Managed WordPress, η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν από εμάς.

Ποια είναι η διαφορά από τη βασική εγκατάσταση του SSL στον server;

Με την εγκατάσταση του SSL στον server αναφερόμαστε στο ανέβασμα των αρχείων του SSL στον server και στη ρύθμιση του, έτσι ώστε να μπορεί το πιστοποιητικό να χρησιμοποιήσει από την ιστοσελίδα. Ωστόσο και ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να γίνουν και περαιτέρω ενέργειες στην ιστοσελίδα, έστω ώστε να εφαρμοστεί το SSL σε αυτήν και να λειτουργεί ομαλά η ιστοσελίδα μέσω https.

Η χρέωση της υπηρεσίας έχει κόστος 19.90€ + ΦΠΑ και μπορείτε να επιλέξετε τη προσθήκη της υπηρεσίας στο καλάθι, κατά τη διάρκεια της αγοράς του SSL.
Εάν το Hosting σας είναι στο Papaki, η εγκατάσταση του SSL είναι αυτοματοποιημένη και μπορεί να γίνει μέσα από τον λογαριασμό σας, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε εδώ. Εάν το hosting σας βρίσκεται σε άλλο πάροχο, τότε θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τον οδηγό εδώ.

Τι είναι το mixed content;

Το mixed content παρουσιάζεται όταν φορτώνεται η ιστοσελίδα μέσω ασφαλούς σύνδεσης HTTPS, αλλά επιμέρους πόροι όπως εικόνες, βίντεο, το css, η Javascript κ.λ.π. φορτώνονται μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης HTTP.  Αυτό ονομάζεται mixed content επειδή φορτώνεται τόσο περιεχόμενο από HTTP όσο και από HTTPS  για την εμφάνιση της ίδιας σελίδας και το αρχικό αίτημα ήταν ασφαλές μέσω του HTTPS.

Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης εμφανίζουν προειδοποιήσεις σχετικά με αυτόν τον τύπο περιεχομένου, για να υποδείξουν στον χρήστη πως αυτή η σελίδα περιέχει μη ασφαλείς πόρους και σε πολλές περιπτώσεις μπλοκάρουν τη φόρτωση του συγκεκριμένου περιεχομένου με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να μην εμφανίζεται σωστά στον τελικό χρήστη.

Πως μπορώ να ελέγξω αν υπάρχει mixed content στην ιστοσελίδα μου;

Ο έλεγχος μπορεί να γίνει με κάποιο εργαλείο, όπως το whynopadlock.com , το οποίο θα σας δώσει πλήρη αναφορά με τα URLs που εξακολουθούν να φορτώνονται σε http.

Πως μπορώ να εφαρμόσω το SSL στην ιστοσελίδα μου και να διορθώσω το Mixed Content;

Για να διορθώσετε το φαινόμενο του mixed content στην ιστοσελίδα σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τους παρακάτω οδηγούς.
Σε περίπτωση που η σελίδα σας έχει δημιουργηθεί σε WordPress μπορείτε να δείτε τον οδηγό εδώ.
Σε περίπτωση που η σελίδα σας έχει δημιουργηθεί σε Joomla μπορείτε να δείτε τον οδηγό εδώ.


Δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε?

Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, θα χαρούν να σας βοηθήσουν!

Επικοινωνήστε μαζί μας